Molitvene nakane predane svetom ocu Piju

Više od 1 800 molitvenih nakana naših podupiratelja namijenjenih svetom ocu Piju iz Pietrelcine, uspješno smo dostavili u svetište kraj franjevačkog samostana u malom brdskom mjestu San Giovanni Rotondo na jugu Italije.

Put do sjedišta ovog velikog Božjeg miljenika i velikog svetca 20. stoljeća vodio nas je preko Zadra, potom trajektom do lučkog grada Ancone na talijanskoj strani Jadrana te autocestom duž talijanske obale prema brdima Gargana.

Do tog drugog najposjećenijeg katoličkog svetišta na svijetu prolazili smo kroz sveta mjesta – Loreto (Nazaretska kuća) i Lanciano (prvo euharistijsko čudo iz 8. stoljeća). Nakon ravničarskih predjela San Severa i Foggije, uskor su se počeli nazirati brdski predjeli u kojima je smješten San Giovanni Rotondo.

Za molitvene nakane, stavljene pod oltar na kojem je služio i otac Pio, služena je Sveta Misa, a one su kasnije u svetištu stavljene ispod njegovih zemljanih ostataka.

Ovim hodočašćem završila je kampanja posvećena svetom ocu Piju kojom smo srca i prošnje naših podupiratelja usmjerili prema ovom velikom zagovorniku kod Boga i u Hrvatskoj dodatno proširili glas o ovom znamenitom svetcu i mistiku.