Molitvene nakane kod bl. Alojzija Stepinca

Zaklada Vigilare 3. listopada 2019. obilježila je 21. obljetnicu beatifikacije bl. kardinala Alojzija Stepinca proslavom Svete mise u Zagrebačkoj katedrali. Misu je predvodio vlč. Tomislav Hačko, vicepostulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, u zajedništvu s mons. Zvonimirom Sekeljom i vlč. Vladom Razumom, duhovnikom Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa na Šalati.

Foto: Vigilare

Posebno za ovu priliku Zaklada je organizirala dostavu molitvenih nakana i prošnji za zagovor Alojziju Stepincu svojih vjernih podupiratelja. Tisuću i petsto ispisanih nakana prikazane su na oltaru tijekom svete mise, a po završetku slavlja pohranjene su u arhiv blaženikove kauze gdje će biti vrijedan svjedočanstvo štovanja ovog blaženika u hrvatskom narodu. Za vrijeme mise, uz ambon je postavljena i umjetnička slika Alojzija Stepinca u kardinalskom ruhu koju je Zaklada dala izraditi kao znak iznimnog štovanja prema najvećem sinu Crkve u Hrvata u povijesti.

Nakon Svete mise održano je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu koje su animirali bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije.

Vjerujemo da je kardinal Stepinac čuo i Bogu izručio sve iskazane molitve i prošnje koje su mu prikazane za zagovor.