Sveta Misa za molitvene nakane na Stepinčevo

Nakon što smo organizirali prvu Svetu misu u Zagrebačkoj katedrali 3. listopada prošle godine, koje smo prikupili od prve kampanje vezane za našeg blaženog Alojzija Stepinca (knjiga „Alojzije Stepinac – velikan duha i vjere”) o čemu smo

izvijestili u prosinačkom broju, nastavili smo prikupljati nove molitvene nakane, zahvale i prošnje naših prijatelja i podupiratelja. Prigodne obrasce ponovno smo odaslali diljem zemlje, ovog puta uz Stepinčev Triptih. Te nove nakane, točnije njih 2200, prikazali smo na Svetoj misi na blagdan Alojzija Stepinca 10. veljače u 11 sati u Zagrebačkoj katedrali, gdje je i sahranjen. Svetu misu služio je naš podržavatelj rektor Katedrale vlč. Josip Kuhtić. Kakva velika povlastica!

Na kraju Svete mise rektor je posebno naglasio da je misa služena za nakane koje je prinijela Zaklada Vigilare, a posebno je pozdravio i naše prijatelje iz Poljske koji su stigli na proslavu Stepinčeva, kao veliki poštovatelji Stepinčeva lika i djela.

Sve nakane pohranjene su u arhiv Stepinčeve Postulature kao trajno svjedočanstvo narodne vjere i utjecanja Alojziju Stepincu – molimo za njegovo proglašenje svetim!

Hvala svima koji su nam udijelili povjerenje i poslali nam svoje molitve kako bismo ih prikazali Bogu po zagovoru kardinala i mučenika Alojzija Stepinca koji je toliko zadužio Crkvu u Hrvata.