Četiri tisuće bijelih ruža i molitvenih nakana za Gospu Sinjsku

Četiri tisuće bijelih blagoslovljenih ruža ukrasile su čudotvornu sliku Gospe Sinjske na najveći marijanski blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u narodu poznat kao Velika Gospa. Vjernici i hodočasnici s divljenjem su promatrali tako velik broj ruža za Majku od Milosti koja i dan danas zagovora i čini čuda onima koji joj se utječu.

Smatra se da je ovo najveći broj ruža koji je ikada postavljen pred Marijinu sliku ili kip na nekom crkvenom događaju u Hrvatskoj. Vigilare je ciljano htio u ovo vrijeme nesigurnosti, ali i materijalizma i modernizma, na ovakav javan i simboličan način zahvaliti Majci Božjoj što nas je štitila i zagovarala kod Boga u prošlosti, ali i u sadašnjosti.

Uz bijele ruže na jutarnjoj Svetoj Misi u 8 sati prikazano je skoro isto toliko molitvenih nakana koje su poslali podupiratelji Vigilare iz cijele Hrvatske.

Pobožan sinjski narod i drugi hodočasnici vrlo su brzo, nakon glavne Mise u 11 sati, među sobom podijelili bijele ruže i ponijeli ih doma kao simboličan znak i zahvalu Gospi.

U Sinju, 15. kolovoza 2021.